top of page

HET ONSTAAN VAN HEROX

Mijn naam is Marc  en oprichter van HEROX en het is onze missie om de wereld Sterker, Gezonder en Gelukkiger te maken.

 

 

 

De mooiste wedstrijd ooit

Toen ik in de lockdown buiten training aan het geven was heb ik de mooiste wedstrijd ooit gezien. Er kwamen vele kinderen met ouders af op een groot framerun evenement. Een wedstrijd voor kinderen met een beperking. Het plezier, het enthousiasme en het fanatisme was zo prachtig om te zien dat ik besloot dat ik meer moest doen dan alleen kijken en hiervan genieten.

 

Binnen 1 week had ik het besloten. Ik als onervaren zwemmer en hardloper met slechts een beetje ervaring met fietsen ging over 10 weken een halve trialton doen om geld in te zamelen voor de Dirk Kuyt Foundation. En dit is gelukt: ik haalde een prachtig bedrag op van €1070.

 

Maar er kan meer gedaan worden, mijn bereik is te klein en in mijn eentje ga het verschil niet maken. Vele sporters nemen hun sportmoment voor lief en zijn zich niet bewust van hoe makkelijk zij het hebben.

Daarom heb ik als doelstelling om samen met vele sporters de wereld Sterker, Gezonder en Gelukkiger te maken.

Omdat HEROX een Sterkere, Gezondere en Gelukkigere wereld wil bouwen redden wij het niet alleen met de mensheid daarom wordt er goed gekeken naar de materialen die gebruikt worden.
Voor de productie is daarom gekozen voor Organisch katoen (GOTS - gecertificeerd) en Gerecycled polyamide (GRS - gecertificeerd).

 

Sporten met een handicap

Na wat onderzoek kwam ik erachter dat maar liefst 2 miljoen mensen in Nederland en kinderen in ontwikkelingslanden sporten helemaal niet zo vanzelfsprekend is, wist jij dit? Deze mensen hebben namelijk een geestelijke/lichamelijke handicap of leven in armoede. Zij tillen niet zo makkelijk een dumbbell op. Gooien niet zomaar met een bal. Of gaan niet laagdrempelig een rondje fietsen. Veel sporten die voor ons heel normaal zijn, kunnen zij niet eens uitvoeren. Omdat er geen financiële middelen of hulpmaterialen voor zijn. Voor hen is sporten eerder uitzondering dan regel.

 

Met deze kennis is HEROX ontstaan en ben ik een samenwerking aangegaan met Dirk Kuyt Foundation en United Through Sport waar wij projectmatig de doelen steunen. HEROX is een duurzaam in Portugal geproduceerd sportsokken merk die een grote verandering in de sportwereld teweeg gaat brengen.

Fietsen op recafiets
bottom of page